Hårmasketipsene som revolusjonerer hårpleien din

Lite slår følelsen av å gå ut av en frisørsalong med nypleiet og nytrimmet manke. Utfordringen er gjerne å få dette til å vedvare – og i en hektisk hverdag er det lettere sagt enn gjort å pleie håret som man helst bør. I denne hårmaskeguiden finner du flere tips og triks som vil gjøre underverker for håret!

 

Ifølge Christinah Nicolaisen, daglig leder hos skjønnhetsmerket Eleni & Chris, er det særlig én ting som bør stå sentralt i hårrutinene dine: nemlig kuring i form av hårmasker. Eleni & Chris sitt utvalg hårmasker vil ikke bare gi håret ditt umiddelbar, dypgående pleie – de virker også proaktivt.

– Man må tenke nytt om hårmasker, mener Nicolaisen.

HÅRET DITT, AKKURAT NÅ

Perioden vi er inne i nå – med snø og slaps om hverandre og D-vitaminlagre i fritt fall, er kanskje ikke den tiden på året vi føler oss på vårt fresheste. Det er ikke bare energi og motivasjon som kan få seg en støyt om vinteren, også håret ditt får gjennomgå.

I motsatt fall, vet de fleste av oss godt at en lang sommer med soleksponering, vått hår i strikk samt kanskje både salt og klor om hverandre sliter på håret. Nicolaisen kan bekrefte at mange gjerne er ivrige på å kjøpe og bruke hårmasker når sommeren er på hell og utover høsten. Salgsmessig, er august nærmest er å regne som den store hårmaske-måneden.

Men vinterklimaet herjer også med manken din.

– For det første, beveger vi oss mye inn og ut mellom kaldere utetemperaturer og inn i tørr varme fra for eksempel peis eller varmepumpe. Håret utsettes dermed for mange store temperaturskiftninger, og dette har en uttørkende effekt, forklarer Nicolaisen.

Dette kan gjøre håret ditt tørrere, og dermed mer crisp. Da er det ikke tvil om hva håret ditt trenger: fukt! Økt tilførsel av fukt, og kontinuerlig påfyll av fukt.

– På denne tiden av året gjelder det å bygge opp håret innenfra, og gjøre det mer motstandsdyktig, sier Nicolaisen.

Når det er sagt, er det nettopp her mange av oss gjør feil. Nicolaisen trenger ikke tenke seg om to ganger når det gjelder vår vanligste hårpleie-tabbe.

– Vi slår et skikkelig slag for å være proaktiv. Mange begynner altfor sent med hårkur. Det er mye bedre å begynne sent enn å aldri ta hårkur, men det er typisk at man begynner når skaden allerede er skjedd, understreker hun.

– Her i Skandinavia vet vi jo at vi går inn i en vinterperiode med mye temperaturskifting, og det er greit å begynne så tidlig som mulig med kuring for å forebygge dette, sier Nicolaisen.

Og når sommeren banker på døren igjen, vil håret ditt tross alt være preppet og pleiet – og bedre rustet for den typen slitasje sommeren måtte bringe.

– Fordelen med jevnlig kuring er at du opprettholder sunnheten, mykheten og glansen i håret. Det styrkes kontinuerlig fra innsiden. Plutselig er det sommer og sol igjen, og da er det like mange grunner til å bruke hårmaske som nå når det er tørt og kaldt i været, understreker eksperten.

Christinah Nicholaisen


Text: Studio Blanche

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer modereres før de blir publisert.