Multiproduktet som er et must i hårpleierutinen din

Er det én ting du bør sørge for at du har sentralt i hårpleierutinen din, så er det en god hårolje. Det å bruke oljer i håret har århundrelange tradisjoner historisk sett, og er fortsatt et must i dag.

Hårolje kan du bruke daglig, og er en super måte å få sunt, sterkt og glansfullt hår på. Du vil antageligvis fort merke at håret ditt ikke knekker like lett, at det blir mindre flisete i tuppene og at du får frem hårfargen din enda bedre. Ja, takk!

Eleni & Chris har gjort det enkelt for deg med sine to håroljer – én utviklet for alle hårtyper og én spesielt for grovere hår.

TIDENES MULTIPRODUKT

Co-founder av hårmerket Eleni & Chris, Christinah Nicolaisen, anbefaler håroljer på det sterkeste.

– I tillegg til å være pleiende, er hårolje noe mange bruker i stylingrutinen sin. Hårolje gir fantastisk glans og smidighet til håret. Det er også et supert produkt å bruke i hårlengder for å samle småhår og brusete hår, sier Nicolaisen.

– Spesielt også i front mot ansiktet, hvor mange opplever at håret kan være ekstra brusete. Håroljen vil gjøre håret mer smidig og gi mer glans, og man kan føle at håret legger seg bedre i front, tipser hun.

Det finnes en hårolje for oss alle. Det eksisterer nok en misoppfatning eller to når det kommer til hårolje – som eksempelvis at hårolje bare er for folk med tykt hår, eller best i krøllete hår, eller at det kan gjøre håret ditt fett. Det er bare å tro om igjen.

– Alle hårtyper kan bruke håroljer, men her er det viktig at man bruker riktig for sin type, forklarer Nicolaisen.

Man skiller ofte på fint eller normalt hår og grovt og ekstra tørt hår. Ulike håroljer har ulike ingredienser, virkestoffer og effekt. Hos Eleni & Chris skiller de mellom Pure Treatment Oil som passer til alle hårtyper, og Intensive Treatment Oil som passer best til grovere hårtyper.

Nicolaisen påpeker at det er typisk at de med grovere hårtyper har håroljen bedre inkorporert i hårpleierutinen sin. Men faktum er at vi alle påvirkes av flere faktorer som gjør at hårolje kommer svært godt med.

– I kalde perioder, og spesielt på vinteren, vil hårolje gi ekstra næring, glans og pleie til håret. Håret føles ofte sprøtt og tørrere på vinterstid, og en hårolje kan motvirke at håret ser tørt ut, påpeker Nicolaisen.

Selv om du har lett for å få fett hår, er det ingen grunn til å droppe hårolje. Du kan derimot styre unna hodebunnen.

– Du kan fortsatt bruke en lett hårolje, men vær spesielt forsiktig med mengde og unngå håret nærmest hodebunnen. Ofte trenger man ikke mer enn et par pumper – men dette avhenger også av hårets tykkelse og lengde. Hvis man har fett hår, kan det generelt sett være lurt å istedenfor å velge en leave-in i kremform eller en spray for fint hår istedenfor, tipser Nicolaisen.

Det å unngå hodebunnen gjelder ofte når du bruker andre stylingkremer eller leave-in produkter også.

– Dette er fordi hodebunnen avgir en naturlig varme. I tillegg, er håret nærmest hodebunnen nytt og friskt og trenger mindre pleie, forklarer hun.

Mange tenker kanskje at håroljen helst bør brukes bare i tuppene, hvor det kanskje ser tørrest ut, men lengdene dine ønsker seg også hårolje!

Pure Treatment Oil er en vektløs og fargeløs olje som virker pleiende på alle hårtyper. Intense Treatment Oil er derimot spesielt utviklet for i å revitalisere et veldig tørt og/eller grovt hår. Den er rik på både fukt og næring samt har reparerende egenskaper på mekanisk slitasje – men samtidig har den en ultra-lett konsistens som trekker raskt og etterlater håret lett og mykt med en vakker glans.

Sold out

Sold out

SE ETTER DENNE: – NEXT LEVEL

Historisk og globalt sett har generasjon etter generasjon elsket hårolje. I Japan har man brukt olje fra kamelia-planten, mens indianerne i Brasil brukte oljen fra rahua-nøtter i Amasonas, og i Marokko har kvinnene hatt for vane å pleie både hud og hår med arganolje.

I dag har vi mye å velge i når det kommer til håroljer på markedet – men det er særlig én ting Nicolaisen mener du bør se etter:

– Det finnes veldig mange gode håroljer der ute, med ulike type ingredienser, og de fleste har god pleie. Men jeg anbefaler at man ser etter håroljer som også inneholder varmebeskyttelse! trekker hun fram.

– I dag bruker de fleste av oss hårføner eller ulike stylingverktøy – eller vi påvirkes av aircondition og inneklima, for eksempel nå på vinterstid, forklarer hun.

– Så en olje med varmebeskyttelse er NEXT LEVEL! Fordi da beskytter den også, i tillegg til alle de andre godsakene, understreker Nicolaisen.

Begge håroljene fra Eleni & Chris har denne ekstra egenskapen. Pure Treatment Oil for alle hårtyper beskytter mot varme fra hårføner – mens Intensive Treatment Oil for grovere hår er varmebeskyttende opp til 220 grader. Som en skikkelig ekstrabonus, beskytter de begge mot UV-stråler.

Men apropos historie: Eleni & Chris sin Pure Treatment Oil skriver faktisk sin egen historie ved å være den første i verden laget på multefrøolje!

I tillegg, er Eleni & Chris-oljene beriket med en rekke håndplukkede ingredienser som antioksidanter, fettsyrer, proteiner og vitaminer.

BÅDE I VÅTT OG TØRT HÅR

Du har kanskje fått høre at hårolje helst skal påføres i enten tørt eller vått hår, paradoksalt nok? Nicolaisen kjenner igjen påstandene. Heldigvis trenger du ikke bekymre deg for at du har drevet med uheldige rutiner – for begge deler er gunstig. Nicolaisen mener det er typisk at vi misforstår dette med tørt versus vått hår.

– Jeg anbefaler begge deler for the best of both! I håndkletørt hår er hårolje bra fordi den da trekker inn i håret, og man får pleieeffekten og beskyttelsen mot varmeverktøy og stylingjern. I tørt hår funker det som en lekker oppfriskning av glansen, sier hun.

Du kan også gjerne ha i bare i tuppene, som ofte kan være ekstra tørre og derfor ekstra matte. En liten dose hårolje gjør at hårtuppene samler seg bedre, og da ser håret sunnere ut, tipser Nicolaisen.

Christinah Nicholaisen


Skrevet av: Studio Blanche

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer modereres før de blir publisert.