Eleni & Chris er et skandinavisk skjønnhetsmerke utviklet av Inger Ellen og hennes datter Christinah Nicolaisen. Sammen har de utviklet en serie med skjønnhetsprodukter basert på rene og skandinaviske ingredienser. Selv om de har forskjellig bakgrunn og tilnærming, deler Inger Ellen og Christinah de felles verdiene der personlig styrke og ønsket om å gjøre en forskjell står sentralt.

INGER ELLEN NICOLAISEN

Inger Ellen er grunnlegger og eier av Raise Gruppen Holding AS, et av de største hår- og skjønnhetsmerkene i Skandinavia. Hun vokste opp i en familie bestående av bønder i Nord-Norge, men ble fort en av de mest respekterte kvinnelige entreprenører i Skandinavia.

Eleni & Chris ble grunnlagt i 2015 da Inger Ellen og Christinah bestemte seg for å utvikle en rekke produkter med grunnlag i deres hjemland. Helt siden barndommen til Inger Ellen kan hun huske at multer var en veldig ettertraktet ingrediens og folk gjorde det de kunne for å få det som skandinavene kaller det «Skandinaviske gull» Hun husker hvordan folk pleide å begå lovbrudd for å få tak i multer. Det var spesielt en episode som utpeker seg hvor hun ble frastjålet store mengder multer fra eiendommen sin, og hun innså hvor dyrebare disse bærene faktisk var. Inger Ellen og Christinah fikk da ideen om å bruke multer som hovedingrediens i kosmetikk.

Inger Ellen og Christinah sendte i vei multene til en grundig laboratorieanalyse, og resultatene som kom tilbake var fremragende. Testresultatene viste nemlig at multeolje naturlig inneholder vitamin A, B, C og E, samt kalsium og magnesium, og inneholder fire ganger mer vitamin C enn en hel appelsin.

I tillegg til å være forretningskvinne, samarbeider Inger Ellen også tett med barneveldedigheter rundt om i verden. Hun er dedikert til å jobbe med barn og opprettet derfor stiftelsen «A Hand to Children» i år 2000. Hun er nå mor til 14 barn - tre biologiske og 11 adopterte fra barnehjem i Litauen.

CHRISTINAH NICOLAISEN

Christinah begynte sin karriere allerede som 12-åring, og hun jobbet seg opp gjennom familiebedriften som ga henne en sterk forståelse av hår- og skjønnhetsindustrien fra en ung alder av.

Christinah er en selverklært optimist, og hun har en åpen og positiv tilnærming til alt hun gjør. Hun er en bevisst og tilnærmelig kvinne, og legger alltid det lille ekstra i alt hun gjør og forblir profesjonell gjennom hele prosessen. Hun ligger alltid et steg foran, og liker å holde seg oppdatert på nåværende trender.

Christinah studerte blant annet Business and Fashion på London College of Fashion, Central St Martin og flere ledende universiteter i Spania, Mexico og Frankrike. Hennes interesse for mote og skjønnhetsindustrien har hjulpet henne til å utvikle en ekte lidenskap for å skape en vellykket bedrift fra bunnen av. Hun også har stor interesse for retail, teknologi og trendprognoser.