10 tips for et sunt og vakkert hår

Brytningen mellom vinter og vår er en vakker årstid, men ikke alltid like skånsom for håret. Med riktig pleie kan imidlertid manken vise seg fra sin beste side – også på denne tiden av året. Her deler våre frisører sine 10 beste tips for et sunt og vakkert hår når det nærmer seg vår.

1. Skjønnhet innenfra og ut

Skjønnhet kommer fra innsiden – et ordtak du garantert har hørt før, og det er helt korrekt! På vinteren blir hud, hodebunn og hår fort tørt. Et kosthold med sunt fett som «smører» deg fra innsiden kan bøte på dette. Avokado, nøtter og fet fisk er gode kilder til Vitamin A og omega-3.

Tips: Glossing er kurbehandling og farge i ett >>

 2. Beskytt håret fra elementene med et hodeplagg

Ull, bomull og syntetiske stoffer skaper imidlertid friksjon på håret, som kan gjøre det statisk og tørt. Dette kan kompenseres med en lue der innsiden er dekket med silke eller sateng.

Les også: Slik unngår du tørt hår i vinter >>

3. En god kur gjør underverker!

Gi manken rikelig med pleie med en ukentlig hårkur. Se vårt utvalg av hårmasker her. Spesielt tilpasset for ulike hårtyper og behov. 

4. Senk temperaturen i dusjen!

En dampende varm dusj er forlokkende når det er kjølig ute, men er ikke sunt for håret. For å unngå skjørt hår som brekker bør det vaskes i lunkent vann. 

5. Bruk en skånsom sjampo og balsam som tilfører fuktighet

Når du først er i dusjen er det viktig å bruke en skånsom sjampo og balsam som tilfører fuktighet. Ultramin-serien fra Eleni & Chris gir næring og pleie til tørt hår. I tillegg inneholder de anti-frizz, slik at du unngår statisk hår.

Les også: Hvordan unngå elektrisk hår >>

6. Ikke vask håret for ofte!

For å unngå irritert hodebunn og tørt hår bør du unngå å vaske det for ofte, spesielt når det er kaldt ute. For å sikre deg følelsen av nyvasket og voluminøs manke, kan du bruke Dry Texturizing Shampoo fra Eleni & Chris mellom hårvaskene. 

7. Jevnlig stussing!

Ved å klippe tuppene mellom hver fjerde eller åttende uke unngår du slitte og livløse lokker, og håret vil holde seg friskt. Finn din Nikita Hair salong her og bestill frisørtime i dag.

8. Ta en pause fra varmeverktøy!

Føning, krøll- og rettetang tørker ut håret, så gi lokkene en hvilepause. Bruk en god varmebeskyttelse når du først styler. ChroMin Colorpro Leave-in Spray fra Eleni & Chris er en fargebevarende leave-in balsam, som gir beskyttelse mot varmebehandling. 

9. Fuktighetsinnsprøytning!

En god hårolje vil gi jevnlig med fukt og pleie til en matt vintermanke. Pure Treatment Oil fra Eleni & Chris gjenoppbygger skadet hår, og etterlater det silkemykt og glansfullt.

10. Bruk riktige produkter for din hårtype

Er du usikker på hvilke produkter som passer for ditt hår? Klikk på din hårtype nedenfor og se hva våre eksperter anbefaler for deg:

Sensitiv hodebunn | Slitt/skadet hår | Tørt/statisk hår | Fint/tynt hår | Farget hår | Blondt hår | Krøllet hår 

    ⭐⭐⭐

    Legg igjen en kommentar

    Alle kommentarer modereres før de blir publisert.