Vår stiftelse: A hand to children

EN ESKE MED SJAMPO

Det hele startet i 1994. Inger Ellen Nicolaisen, kom ved en tilfeldighet i kontakt med barnehjemmet «Globos Namai» i Litauen. Hun hadde sendt noen flasker sjampo som ble gitt til barna, og hun fikk tilbake bilder hvor barna lå med sjampoflasken under dynen som om det var en liten teddybjørn de hadde fått. Hun syntes bildene var hjerteskjærende, og hun og hennes eldste datter Linda bestemte seg for å gjøre mer for barna på barnehjemmet, og de reiste over til Litauen for å besøke barnehjemmet.

Der møtte de 32 barn som levde under svært dårlige forhold. Det ble umiddelbart satt i gang tiltak for å gjøre livssituasjonen bedre for barna. Dette ble begynnelsen på et langvarig engasjement for å hjelpe barn og unge som trenger en varm, hjelpende hånd og stiftelsen «A hand to children» ble opprettet. Målet for stiftelsen er å gi foreldreløse, forlatte og vanskeligstilte barn et bedre liv og håp for fremtiden.

I FELLESSKAP

De første årene var mange av medarbeiderne i Nikita Hair med på å skreddersy julegaver til hvert enkelt barn på barnehjemmet, ferdig innpakket med navnelapper. Inger Ellen reiste til barnehjemmet i Litauen årlig sammen med flere av sine medarbeidere, helt til barnehjemmet ble omgjort til et servicesenter for tenåringer. Engasjementet og viljen til å hjelpe lot seg ikke stoppe, og i dag støtter stiftelsen barn på landsbygden i Litauen og har flere andre prosjekter som utrettelig står på for å gi barn håp og tro om en bedre fremtid. Mange av våre medarbeiderne i våre selskaper har bidratt med personlige donasjoner gjennom en årrekke i tillegg til pengestøtte fra bedriften.  

HVER KRONE TIL BARNA

Alle prosjektene A hand to Children støtter drives av ideelle organisasjoner, noe som betyr at støtten kommer barna direkte til gode gjennom klær, mat, medisiner, rent vann og utdanning. I dag støtter stiftelsen flere pågående prosjekter, blant annet fortsatt arbeid for utsatte barn på landsbygda i Litauen, i Filipinene og på Haiti. Gjennom de senere årene har mange hjemløse i USA (Florida) fått hjelp og bistand for å finne både hus og arbeid.

I tiden vi er inne i nå er det stadig flere som trenger en hjelpende hånd. Vi innser at ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen. Vår målsetting er å fortsette arbeidet vi startet i 1994 med å gi en hjelpende hånd til barn som desperat trenger det.

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer modereres før de blir publisert.